What if you fly?
3 maart 2021

What if you fly?

Het gedicht van Erin Hanson op mijn homepage, inspireerde mij om mijn vleugels uit te slaan en mijn eigen bedrijf te gaan starten. In mijn hoofd kon ik me al heel lang en heel levendig voorstellen hoe mijn bedrijf eruit zou zijn, wat ik zou gaan doen en zelfs hoe mijn kantoor zou zijn ingericht. … Read More

by Shaping Skills
Een boekje vol geluk
26 april 2021

Een boekje vol geluk

Dit boekje is van Petra van Dreumel. Als het gaat om leren, ontwikkelen en leidinggeven hebben we het vaak over werkgeluk. Zo kwam ik bij dit boekje. Dit gaat niet over ‘in 10 stappen naar een gelukkig leven’, daar geloof ik namelijk niet in (meer daarover lees je in deze blog). Petra geeft je in … Read More

by Miranda Schut
How can I help?
26 april 2021

How can I help?

Door Miranda Schut Hij heet Max Goodwin en is medisch directeur van ziekenhuis New Amsterdam. Ik leerde hem zo’n 4 weken geleden kennen. Ik was continu aan het hoesten (mijn man dacht een zeehond in huis te hebben), had geen stem meer en ook al was ik tot mijn opluchting negatief getest op Corona, echt … Read More

by Miranda Schut
Weet jij wie je bent?
1 april 2021

Weet jij wie je bent?

Door Miranda Schut Toen mijn man en ik plannen maakten voor onze bruiloft, bedachten we hoe leuk het zou zijn ons nichtje en de tweeling van mijn beste vriendin te vragen bruidsmeisjes te zijn. Nu zijn wij niet zo van formeel en traditioneel ‘gedoe’, dus we vroegen het de tweeling nogal omslachtig: “Vinden jullie het … Read More

by Miranda Schut
Stevig in je schoenen
2 maart 2021

Stevig in je schoenen

Door Miranda Schut Stel je voor dat je nog niet zo goed weet wie je bent en waar je voor staat. Dat je bent opgevoed met het idee dat je alles kunt worden wat je wilt en je dus torenhoge verwachtingen hebt van het leven en jezelf (en anderen van jou!). Dat je het lastig … Read More

by Miranda Schut
Wanneer alles klopt en samenvalt
2 maart 2021

Wanneer alles klopt en samenvalt

Dàn voel ik inspiratie. Inspiratie. Tja, wat is dat eigenlijk precies? Het klinkt soms nogal groots, zoals Inspirerend Leiderschap of Een Inspirerende Persoonlijkheid. Onderstaande tekst uit een liedje van Mathilde Santing omschrijft het mooi: Hoe komt een idee ooit tot stand Kan zo’n gedachte ontstaan Waar komt dat helder ogenblik Dat inzicht toch vandaan Dat … Read More

by Miranda Schut
Cursus Geluk in 40 dagen!
2 maart 2021

Cursus Geluk in 40 dagen!

Het was de titel van een boek dat ik een tijdje geleden in een boekhandel zag liggen. Echt waar. Het valt me de laatste jaren steeds meer op: overal artikelen, boeken en trainingen met als thema ‘gelukkig worden’. Er lijkt een massale zoektocht gaande naar geluk. Hoe word ik gelukkig? 7 Must do’s. 10 Tips … Read More

by Miranda Schut
Op afstand, maar toch betrokken.
4 januari 2021

Op afstand, maar toch betrokken.

Ze was mijn eerste manager. Ik was 25 en begonnen als intercedente bij Randstad. Zij was verantwoordelijk voor een aantal vestigingen in Amsterdam en gaf leiding aan een groot team. Ik zag haar zeker niet wekelijks en sprak haar ook niet alle keren dat ik haar zag uitgebreid. Maar zij bezat de kunst van het … Read More

by Miranda Schut