De goed-gesprek-vierdaagse

Of je nu leidinggevende bent, HR manager, een collega, directeur, iemands vriend, vriendin, broer.... Elke relatie verdiept zich wanneer je in staat bent een goed gesprek te voeren.

Waarom?

Een goed gesprek is een gesprek waarin je naar elkaar luistert en elkaar probeert te begrijpen. Je bent niet bezig met je eigen agenda of elkaar aan het overtuigen van je eigen gelijk, maar nieuwsgierig naar elkaar. Het is een dialoog en dat is niet hetzelfde als twee monologen.

Een goed gesprek betekent ook dat je de ander in zijn of haar waarde laat. Dat je hem of haar niet veroordeelt maar echt open staat voor de ander.

Maar wat is er mis met een oppervlakkig gesprekje? Of met een fikse discussie waarin je elkaar probeert te overtuigen van je gelijk? Op zich is daar niets mis mee. Maar echt helpen doe je de ander er niet mee en je leert elkaar ook niet beter begrijpen. En dat is nu juist zo belangrijk als je samen leeft, samen werkt om doelen te behalen, als je leiding geeft of wanneer iemand je hulp nodig heeft. Het leven wordt er echt een stukje leuker van als je minder oordeelt, beter luistert en de ander probeert te begrijpen.

Het stellen van open vragen en het doorvragen, helpen je om een goed gesprek te voeren. Ze geven helderheid, diepte en scherpte aan een gesprek. Met de goed-gesprek-vierdaagse willen je daarmee helpen.

Wat is het?

De vierdaagse is een laagdrempelige en toegankelijke manier om jezelf te ontwikkelen. In je eigen tijd, op het moment dat jou het beste uitkomt, leer je wat een goed gesprek is en hoe je dat kunt voeren. Elke dag ontvang je in je mailbox de theorie, een toelichting en 1 of meerdere oefeningen om in jouw dagelijkse praktijk te doen. We organiseren de vierdaagse elk kwartaal en meedoen kost niets. Nou ja, behalve dagelijks ongeveer een uurtje van je tijd.

Wat levert het je op?

  • Handvatten om meer diepte en scherpte in een gesprek te krijgen.
  • Je leert de ander beter kennen en begrijpen.
  • Je haalt meer uit een gesprek.
  • Meer zelfvertrouwen om in gesprek te gaan.
  • Je ervaart meer rust in een gesprek.
  • Een voorraad open vragen die je er, zolang je dat nodig hebt, bij kunt pakken.

Ook meedoen? Helaas zit de vierdaagse van kwartaal 1 er alweer op. Wil je de volgende niet missen? Houd ons dan in de gaten op LinkedIn, meld je aan voor de Fabeltjeskrant óf neem contact met ons op en meld je nu alvast aan. Weet je trouwens dat we ook een hele leuke en inspirerende masterclass hebben waarin je je in 1 dag helemaal onderdompelt in het voeren van een goed gesprek? Kijk snel: Communiceren onder de Waterlijn.

 

 

Communiceren onder de waterlijn masterclass voor leidinggevenden Shaping Skills