Uit een rapport uit mei 2018 van SEO Economisch Onderzoek, een organisatie die gelieerd is aan de Universiteit van Amsterdam, blijkt dat er in Nederland 14.400 aanbieders zijn van beroepsopleidingen. Dat is nogal wat! Hoe selecteer je daaruit nu een goede trainer of trainingsbureau?

Wanneer je inzoomt op al die aanbieders, vind je verschillende categorieën. Kijkend naar de categorie Opleidingen & Trainingen, Communicatie en Persoonlijke Effectiviteit, het vakgebied van Shaping Skills, dan wordt het aanbod al wat kleiner: ruim 4.000 aanbieders. Dat scheelt ;-). Maar dan nog is het best een klus om een goede trainer te vinden. Want er zijn er immers heel veel en iedereen die dat wil, kan zich trainer noemen. Dus wat is dan precies een goede trainer?

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) geeft duidelijkheid over de kwaliteiten van trainers. Trainen is een vak apart en om dat goed te doen, moet je voldoen aan een aantal beroepsmatige eisen. De onafhankelijke NOBTRA toetst een trainer aan deze eisen. Wanneer je als trainer door NOBTRA gecertificeerd bent, laat je zien dat je aan deze eisen voldoet en dat je vakwerk levert. Daarnaast committeer je je aan de ethische gedragscode. Belangrijke eisen zijn onder meer:

– Kennis van theorieën over leren en gedragsverandering.
– Kennis van analysemodellen voor persoonlijke ontwikkelaspecten.
– Ruime praktijkervaring als trainer, met aantoonbaar resultaat.
– Blijft zichzelf ontwikkelen en levert een bijdrage aan het niveau van trainen.
– Sluit aan bij de verschillende leerstijlen, gebruikt diverse werkvormen.
– Brengt de inhoud goed over, sluit in taal en voorbeelden aan bij de praktijk van de deelnemers.
Een volledige opsomming en toelichting vind je op http://www.nobtra.nl

Dit zijn dus de kwaliteitseisen die onafhankelijk getoetst worden. Een trainer die aan deze criteria voldoet, is goed in zijn vak. Een eerste selectie maak je dus al door te kiezen voor een trainer met een NOBTRA certificering. Dat zijn er op dit moment 200 en dat maakt de selectie als iets minder ingewikkeld. Daarnaast is het belangrijk om jezelf nog een aantal vragen te stellen, voordat je een keuze maakt:

Wat moet er precies getraind worden? Of naar welke opleiding ben je op zoek? Een beroepsopleiding binnen Bouw & Techniek is natuurlijk iets heel anders dan een Training Persoonlijke Effectiviteit.

Welke persoonlijkheid sluit goed aan bij jouw organisatie en bij de medewerkers die getraind moeten worden? Het mag soms best wel wat schuren en een trainer hoeft zeker geen kloon te zijn van de medewerkers van een organisatie. Maar een trainer moet wel enigszins aansluiting kunnen vinden bij de bedrijfscultuur. Een enorme spring in het veld die uit enthousiasme van de hak op de tak springt, is wellicht wat minder effectief bij een vooral introverte, behouden club. En een trainer die niet zo van conflicten houdt, kies je liever niet voor een team waar veel gedoe is.

Zijn er bepaalde waarden die voor jou en de organisatie essentieel zijn? Worden die door de trainer gedeeld? Waaruit blijkt dat?

Hoe stelt de trainer zich in een kennismakingsgesprek met jou op: luistert hij of zij goed? Stelt hij of zij jou relevante en kritische vragen en vraagt hij of zij door? Sluit de trainer aan bij jouw praktijk? Bij wat jouw organisatie nodig heeft? Of is hij of zij vooral zelf aan het woord en biedt hij of zij aan wat ‘er nou eenmaal in het pakket’ zit?

Hoe worden jouw behoeften in een voorstel vertaald? Sluit het programma goed aan bij de vaardigheden die ontwikkeld moeten worden? In hoeverre is de trainer flexibel? Kan het programma aangepast worden als dat nodig is?

Wat gebeurt er na een training? En tussen de trainingsdagen door, bij een langer programma? Stimuleert de trainer de deelnemers dan ook nog, zodat het geleerde in de praktijk levend wordt gehouden?

Kan de trainer je referenties geven?

Een goede trainer realiseert zich dat hij of zij hèt instrument is voor een geslaagde training. Onlangs gaf ik de training Praktisch Leidinggeven en kreeg ik bij de evaluatie een 9,5! Dolblij en trots was ik. Maar wat me nog blijer maakte was de volgende opmerking van 1 van de deelnemers: “Nuttige cursus, veel geleerd. Maar hoge cijfer met name door onze docente Miranda. Zeer prettig, ‘normaal’ persoon die mij weet te boeien (in tegenstelling tot sommige trainers die zo ‘popi-jopi’ doen dat ik na 5 minuten al afhaak en die in mijn allergiezone zitten).”

Meteen aan de slag met die ‘normale’ NOBTRA trainer die vakwerk levert en weet te boeien? Klik hier Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *