Incompany

Ben je als HR of Learning & Development Manager verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je organisatie? Zoek je hierin een sparringpartner? Iemand die met je meedenkt over alle L&D thema's zoals leiderschap, talent management, cultuurverandering, een leven lang leren of duurzame inzetbaarheid? Of zoek je een ervaren interim L&D manager? Op deze InCompany pagina lees je alles over wat wij voor je kunnen doen.

 

Sparren & advies

Een levenlang leren. Voor ons is het logisch en o zo belangrijk. Misschien ben je het daar als HR manager, directeur of manager van een afdeling wel mee eens, maar vind je het lastig om daar handen en voeten aan te geven. Dat snappen wij wel. Want leren en ontwikkelen is veelomvattend. Het gaat van: 'wie heeft welke training nodig?' tot 'we moeten echt aan de slag met de doorgroei van onze talenten'. Wij kunnen je helpen bij de vertaling naar jouw praktijk. Dat doen wij op een nuchtere, praktische en no nonsense manier. We schrijven geen lange beleidsstukken die in een la belanden. Wat dan wel?

Leiderschap

Je wilt het leiderschap binnen je organisatie versterken. Wij helpen je door samen met jou in kaart te brengen wat er qua leiderschap nodig is. Denk aan het concretiseren van kennis, vaardigheden en gedrag, van leiderschapsstijl en van de mogelijkheden van doorgroei van talenten binnen je organisatie. We maken een plan voor je, om dit leiderschap te ontwikkelen. Wat is daarvoor nodig? Mentoren, opleiden, trainingen of coaching misschien? Wij geven het handen en voeten, zodat je zelf Verde kunt.

Zoek je een ervaren L&D manager die tijdelijk de huidige manager vervangt of die L&D binnen je organisatie gaat opzetten? Miranda heeft meer dan 12 jaar gewerkt binnen het vakgebied van People & Organizational Development en ruim 10 jaar leidinggevende ervaring. Neem contact op om te bespreken wat zij op interim basis voor je kan doen.

Talent management

Je wilt een talent management beleid ontwikkelen. Wij helpen je vast te stellen wanneer iemand een potential is en een people review te organiseren. We ontwikkelen activiteiten om talentvolle mensen boven water te krijgen en door te kunnen laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen en faciliteren van een potential programma.

Lerende organisatie

Je zou wel eens een paar uurtjes willen sparren over het continu blijven leren in de organisatie. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je dat als leidinggevende stimuleert? En waar ligt de verantwoordelijkheid van de organisatie en waar die van de medewerker zelf? Hoe zorg je ervoor dat mensen zich blijven ontwikkelen zodat zij duurzaam inzetbaar blijven?

Inhouse Academy

Jouw organisatie heeft de behoefte een inhouse academy op te zetten. Samen bepalen we welke competenties essentieel zijn voor de organisatie en hoe die ontwikkeld kunnen worden. Vervolgens ontwerpen we een aanbod van trainingen, opleidingen en andere ontwikkelactiviteiten. En we bedenken hoe je de Academy kunt promoten binnen je bedrijf.

Cultuurverandering

Je staat voor het veranderen van de organisatiecultuur. Wij helpen je om die verandering handen en voeten te geven. Van het bepalen en concretiseren van nieuwe waarden tot het bedenken en organiseren van activiteiten om de veranderingen in de praktijk te borgen.

Als je dat wilt, zetten wij ons advies natuurlijk voor je op papier. Maar wel kort, bondig en praktisch.

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Met een * gemarkeerde velden zijn verplicht