Toepassen in de praktijk

Een training heeft alleen resultaat als je dat wat je hebt geleerd in de praktijk gaat toepassen. Als je tijd neemt voor reflectie en experimenteert met nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag. Wat kun je zelf doen om het geleerde levend te houden en jezelf zo te ontwikkelen?

1.
Plan wekelijks een vast moment in van een half uurtje, waarin je stilstaat bij jouw ontwikkeling. Kijk terug op een gebeurtenis die iets voor je betekende. Vraag jezelf af wat je deed, wat je voelde en wat de reactie was van anderen op jouw gedrag. Welke vaardigheden gebruikte je? Waren die effectief? Welke actie ga je ondernemen? Het reflectiemodel van Korthagen kan je helpen om zinvol te reflecteren. Het helpt om een reflectiegesprek met iemand anders te voeren. De ander kan je vragen stellen en doorvragen, zodat je tot nieuwe inzichten komt.

2.
Monitor je progressie en vraag feedback aan je omgeving. Bedenk van tevoren waar je precies feedback op wilt hebben en wacht niet op formele gesprekken. Sta stil bij de stappen die je hebt gezet.

3.
Ga bewust om met situaties waarin je nieuw gedrag of nieuwe vaardigheden kunt oefenen. Bereid bijvoorbeeld een lastig gesprek voor en bedenk hoe je het gaat aanpakken. Schrijf zaken uit die je tijdens het gesprek kunnen helpen.

4.
Maak een vast agendapunt van jouw ontwikkeling tijdens gesprekken met je leidinggevende. Zorg ervoor dat je elke keer, hoe kort ook, aandacht  besteed aan je ontwikkeling.

5.
Bedenk hoe jij het liefste leert. Lees je graag een boek of artikel? Observeer je graag anderen? Of wil je vooral meteen doen? Maak gebruik van die voorkeuren!

6.
Tot slot: vergeet niet dat je soms even uit je comfortzone moet om te leren. Zet die stap, het is het waard!