Leadership Development

Het ontwikkelen van leiderschap gaat wat mij betreft verder dan het geven van een training in managementvaardigheden. Om een effectieve en betrouwbare leider te zijn, moet je weten waar je voor staat en hoe je gedrag op anderen overkomt. Daarom vormt persoonlijke effectiviteit de basis van mijn programma’s en besteed ik veel aandacht aan het vergroten van zelfbewustzijn en aan reflectie.

Onze maatschappij is continu in beweging. Veranderingen gaan heel snel en dat betekent dat mensen en organisaties zich steeds moeten aanpassen. Dat vraagt ook wat van leiderschap. Goed zijn in je vak, betekent niet automatisch dat je ook goed bent in het leiden van een team. Net zoals een functie al lang uitoefenen, geen garantie is om een effectieve manager te zijn. In mijn leiderschapsontwikkeling programma’s kijken we wat iemand tot een leider maakt waar een team graag voor werkt.

Ook kijk ik naar wat er omtrent leiderschap nog meer gebeurt in de organisatie: zijn er rolmodellen die het gewenste gedrag al laten zien? En is dat gewenste gedrag duidelijk omschreven? Laat de directie consequent voorbeeldgedrag zien? Is er voldoende aandacht voor groei en ontwikkeling?
Mogen er fouten gemaakt worden? Wat maakt nu dat een team graag voor een bepaalde leider werkt?

In mijn programma’s en advies komen al deze aspecten aan bod.

Meer weten?

Neem contact op