Programma op maat

Elk team en elke organisatie is anders en heeft andere behoeften. Daarom maak ik elk traject om een team of leiderschap te ontwikkelen op maat. In een persoonlijk gesprek bespreken we wat er speelt in jouw team of organisatie en wie de mensen zijn met wie je werkt. Ik wil graag weten wat je wilt bereiken, wat er precies moet veranderen, waarom het nog niet is gelukt en wat je al hebt geprobeerd. Ook bespreken we hoe jij en je organisatie het effect na het programma in de praktijk kunnen waarborgen.

Een programma kan bestaan uit een eenmalige training om nieuwe vaardigheden te leren, maar kan ook een langer traject met meerdere bijeenkomsten of een advies omvatten. Elke training start met een intakegesprek met de deelnemers en bevat een aantal (korte) praktijkopdrachten om ervoor te zorgen dat het geleerde beklijft.

 

Invulling programma

Ik ontwerp een conceptprogramma en schrijf een voorstel op basis van jouw doelstellingen. Dat nemen we samen door en we zetten de puntjes op de i. Als we besluiten om samen te werken, maak ik het definitieve programma na de intakegesprekken met de deelnemers. En natuurlijk maken we verdere afspraken over data, locatie en andere praktische zaken.

Ik heb een goed netwerk van ervaren trainingsacteurs, coaches en co-trainers waar ik al lang en graag mee samenwerk. Deze kan ik inzetten tijdens de trainingen. Waar relevant maak ik gebruik van Insights Discovery. Dit is een helder en betrouwbaar instrument dat inzicht geeft in je gedrag en dat van anderen. Het vertaalt voorkeursgedrag en typen naar kleuren, wat het heel toegangelijk maakt. Het helpt je het contact, de samenwerking en communicatie met anderen te vergemakkelijken door je gedrag aan te passen. Onder 'Programma's' vind je bij de open trainingen meer informatie over de Persoonlijke Effectiviteitstraining met Insights.

Goed om te weten: alle programma's kunnen ook in het Engels worden geven.