Sparren & advies

Een levenlang leren. Voor ons is het logisch en o zo belangrijk. Misschien ben je het daar als directeur van een organisatie, manager van een afdeling of HR directeur wel mee eens, maar vind je het lastig om daar handen en voeten aan te geven. Dat snappen wij wel. Want leren en ontwikkelen is veelomvattend. Het gaat van: 'wie heeft welke training nodig?' tot 'we moeten echt aan de slag met de doorgroei van onze talenten'. Wij kunnen je helpen bij de vertaling naar jouw praktijk. Dat doen wij op een nuchtere, praktische en no nonsens manier. We schrijven geen lange beleidsstukken die in een la belanden. Wat dan wel?

Ons advies in de praktijk

Het opzetten van een inhouse academy. We bepalen welke competenties essentieel zijn voor de organisatie en hoe die ontwikkeld kunnen worden. Vervolgens ontwerpen we een aanbod van trainingen, opleidingen en andere ontwikkelactiviteiten. En we bedenken hoe je de Academy kunt promoten binnen je bedrijf.

 

Het ontwikkelen van een talent management beleid. Wij helpen je vast te stellen wanneer iemand een talent of potential is en een people review te organiseren. We ontwikkelen activiteiten om talentvolle mensen boven water te krijgen en door te kunnen laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen en faciliteren van een potential programma.

Een paar uurtjes sparren over het continu blijven leren in de organisatie. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je dat als leidinggevende stimuleert? En waar ligt de verantwoordelijkheid van de organisatie en waar die van de medewerker zelf?

Handen en voeten geven aan een cultuurverandering. Van het bepalen en concretiseren van nieuwe waarden tot het bedenken en organiseren van activiteiten om de veranderingen in de praktijk te borgen.

Als je dat wilt, zetten wij ons advies natuurlijk voor je op papier. Maar wel kort, bondig en praktisch.

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op!

 

Meer weten?

Neem contact op