Team Development

Er kunnen diverse aanleidingen zijn om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van een team. Het team is bijvoorbeeld van samenstelling veranderd en de teamleden mogen elkaar beter leren kennen. Of je merkt dat teamleden minder effectief met elkaar communiceren, wat impact heeft op de samenwerking en de sfeer. Misschien is er een wens om samen een strategie te bepalen of om effectiever te vergaderen en heb je daar hulp bij nodig. Of je hebt een stel talenten bij elkaar, maar 1 en 1 wordt maar geen 3…

 

Persoonlijk vind ik het heel prettig om samen met anderen te werken, om regelmatig mensen om me heen te hebben, te kunnen sparren en samen een resultaat te behalen. Ik heb ervaren hoe je het gevoel kunt hebben dat je vliegt, als je op elkaar bent ingespeeld, weet wat je aan elkaar hebt en elkaar versterkt. Maar ik weet ook dat er wel eens gedoe kan zijn en hoeveel energie dat kost.

De basis van teamontwikkeling ligt in het inzicht krijgen in je eigen gedrag en dat van je teamleden. Hoe reageren jullie op elkaar? Wat zorgt ervoor dat de samenwerking met de een soepel verloopt en met de ander stroef?

 

In de team development trajecten die ik verzorg, is de rode draad elkaar ècht leren kennen en te leren effectiever te communiceren.

Meer weten?

Neem contact op