Insights Discovery

Geïnspireerd door het werk van Carl Gustav Jung startten vader en zoon Andi en Andy Lothian in 1993 Insights. Het doel: mensen meer inzicht geven in zichzelf en anderen. Insights geeft je een goed beeld van jouw voorkeuren in gedrag en communicatie. Het is een laagdrempelig instrument dat je vooral goed kunt inzetten als het gaat om de interactie met anderen. Het inzicht helpt je om de samenwerking en communicatie met anderen te versoepelen en verbeteren. Wanneer je als team met Insights werkt, geeft het je enorm veel inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van het team. Het laat de voorkeuren zien van elk teamlid afzonderlijk en de workshop die je als team kunt volgen, leert je om je gedrag op elkaar af te stemmen. Insights geeft een beeld van jouw gedrag, dat wat zichtbaar is voor anderen.

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je een uitgebreid persoonlijk profiel, een persoonlijke uitleg en een handleiding. Jouw profiel laat jouw bewuste en minder bewuste gedragsvoorkeuren zien, jouw stijl van communiceren, jouw waarde voor een team, jouw blinde vlekken en biedt ontwikkeltips. Ben je leidinggevende? Dan kun je voor een nog uitgebreider profiel kiezen waarin jouw managementstijl is opgenomen.

Wil je met jouw team aan de slag met Insights en een workshop volgen? Dit zijn de mogelijkheden, ook online!

Persoonlijke Effectiviteit met Insights: Een zeer afwisselende workshop van een halve dag waarin je de basis van Insights onder de knie krijgt.

Veerkracht in de nieuwe wereld van werk: Een verdiepende workshop over het vergroten van je veerkracht, van 2,5 uur. Jouw team is al bekend met Insights.

Effectief Leiderschap: Wat typeert blauw, groen, geel en rood leiderschap? Wat maakt je een effectieve leider? Een verdiepende training van 1 dag of 2 halve dagen. Jouw team is al bekend met Insights.

Insights en stress: Een verdiepende workshop van 2,5 uur over de stress veroorzakers per type, het gedrag dat daarbij hoort en hoe je er het beste mee kunt omgaan. Jouw team is al bekend met Insights.

Wil je de mogelijkheden van een workshop of coaching bespreken? Of meteen een afspraak maken voor een persoonlijk Insightsprofiel? contact@shapingskills.nl

Big 5 Personality

De Big 5 is een goed gevalideerde en internationaal onderzochte en bekende meting. Onder psychologen is het een veel gebruikt instrument. Het brengt je persoonlijkheid in kaart aan de hand van 5 dimensies. Daarnaast laat het ook zien welke competenties op basis van jouw persoonlijkheid makkelijk of moeilijker te ontwikkelen zijn. Dat is waardevol, want zo weet je waar je je energie het beste op kunt richten en hoe je nog beter kunt worden in een functie die echt bij je past. De uitkomsten van de Big 5 veranderen gedurende je leven ook niet zoveel, het blijft redelijk stabiel. De Big 5 geeft je dus een beeld van jouw persoonlijkheid, dat wat anderen niet per se aan de buitenkant zien èn van je competenties.

Na het invullen van de Big 5 vragenlijst, ontvang je een uitgebreid profiel, een persoonlijke toelichting en een overzicht van de competenties die voor jouw makkelijk of moeilijker te ontwikkelen zijn. De 5 dimensies die jouw persoonlijkheid in kaart brengen, zijn onderverdeeld in facetten, waardoor je een heel genuanceerd beeld krijgt van jezelf. Benieuwd? Neem contact op!

 

Meer weten?

Neem contact op