gratis online informatie avond

Onze trainingen

Een training is een hele goede manier om nieuwe vaardigheden te leren, jezelf te versterken door bestaande vaardigheden aan te scherpen en met nieuw gedrag te experimenteren en te oefenen. Tegelijk doe je in een training nieuwe inzichten en kennis op èn leer je jezelf nog beter kennen.

Wij trainen managers die het verschil willen maken in hun organisatie, om gewoon een hele goede leidinggevende te worden. En we trainen young professionals, die op zoek zijn naar wie zij precies zijn en waar ze voor staan. Wij helpen je jouw zelfvertrouwen te vergroten, steviger in je schoenen te staan en het beste uit jezelf te halen.

Onze trainingen zijn dynamisch, praktisch en gericht op het ontwikkelen en versterken van (nieuwe) vaardigheden. Gedurende een training ervaar je veel afwisseling in theorie en oefenen. Wij zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt, welke voorkeur voor leren je ook hebt. Dat doen wij door gedegen theorie, modellen en psychologische inzichten te vertalen naar jouw praktijk en te combineren met werkvormen die je laten ervaren, lachen en experimenteren met nieuw gedrag.

Wij geloven dat je veel van elkaar kunt leren, dus is er voldoende ruimte voor interactie en het delen van kennis en ervaringen met de andere deelnemers. Wij zijn sterk in het observeren en benoemen van gedrag en geven je eerlijk en respectvol terug wat wij zien.

Bekijk de trainingen voor leidinggevenden en young professionals. Heb je meer behoefte aan 1 op 1 gesprekken en wil je sneller de diepte in? Dan past individuele coaching misschien beter bij je.

Goed om te weten: al onze trainingen kunnen ook In Company èn in het Engels worden gegeven. Waar nodig maken wij het programma op maat, zodat het helemaal aansluit bij de praktijk van jouw organisatie. Lees hier meer over de InCompany mogelijkheden.

 

Twijfel je nog of je de juiste training hebt gevonden? Of heb je vragen over jouw ontwikkeling?

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Teamleider, manager of directeur

Leidinggeven is een vak. En wordt nogal eens onderschat. Wij zien het nogal eens mis gaan, omdat een expert automatisch doorgroeit naar een leidinggevende functie bijvoorbeeld. Goed zijn in je vak, betekent niet automatisch dat je ook goed bent in het leiden van een team. Net zoals een functie al lang uitoefenen, geen garantie is om een effectieve manager te zijn. Vaak zien wij dat in beide gevallen het leidinggeven er dan maar een beetje bij wordt gedaan. Als er tijd voor is. Terwijl het daar nu juist om gaat. Jouw impact als leidinggevende is ongelooflijk groot. Naar jou wordt altijd gekeken, jij bent het voorbeeld. Of je dat nou wilt of niet. En dat het dus vaak mis gaat, is jammer. Want jij kunt ervoor zorgen dat jouw team gaat vliegen. En dat je er zelf nog lol in hebt ook! Maar dan moet je wel zelf het verschil ook willen maken....

Als je verantwoordelijk wordt voor een afdeling of team, of voor de organisatie als geheel, krijg je een andere rol. Er worden andere vaardigheden van je verwacht, je krijgt andere taken en je tijdsbesteding wordt anders. Het is belangrijk daarbij stil te staan en te bedenken of je dat wilt, of het past bij wie je bent en wat je daarvoor nog zou kunnen ontwikkelen. In onze trainingen, coaching en advies helpen wij leidinggevenden dat inzicht te verkrijgen en gaan we vervolgens praktisch aan de slag om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen en te versterken. Wij houden rekening met alle aspecten van het leidinggeven: van het ontwikkelen van een visie, het samen met je team behalen van resultaten tot het coachen en ontwikkelen van jouw mensen en het vertegenwoordigen van de cultuur van jouw organisatie. We helpen je een stevige(re) leidinggevende te worden, waar mensen graag mee samenwerken.

Op welk niveau je ook werkt: het is een complex, maar mooi vak. Wij weten er alles van en delen dat graag met je. Bekijk nu onze trainingen voor leidinggevenden.

Young professionals

De Millenials zijn een generatie waar veel over is en wordt geschreven en gesproken. Het is de groep die grofweg geboren is tussen 1981 en 1996 en ook wel de generatie Y wordt genoemd. Hoewel er geen eenduidige definitie is, en dat is maar goed ook, zijn er wel wat overeenkomsten tussen deze jonge professionals te ontdekken.

Schrijver en psycholoog Thijs Launspach schrijft er in zijn boek Werken met millenials het volgende over. Millenials zijn met hun eerste of tweede baan bezig en hebben meegekregen dat je kunt worden wat je maar wilt, als je maar genoeg je best doet. Dat betekent vaak dat er torenhoge verwachtingen zijn. Het is een groep die van jongs af aan gebruik maakt van informatietechnologie en altijd verbonden is met het internet. Daarmee vergaren zij kennis en communiceren zij overal ter wereld. Het gevolg kan een opgejaagd gevoel of een overload aan informatie zijn. De generatie Y lijkt vatbaarder voor stress dan andere generaties. Deze ambitieuze en leergierige mensen doen er wat langer over dan andere generaties dat deden, zich te ontwikkelen: een vaste baan, huis en kinderen, worden vaak pas later in het leven bereikt.

Daarnaast vraagt onze huidige tijd misschien ook wel om andere vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in je werk en leven. Door continue en snelle veranderingen zijn veerkracht, aanpassingsvermogen en creativiteit belangrijker dan ooit. En dat je jezelf goed kent, weerbaar bent, in staat bent problemen op te lossen en kritisch kunt denken zijn ook belangrijke vaardigheden.

Ben jij een young professional? Herken je het bovenstaande? Wij coachen en trainen je, zodat je zelfvertrouwen groeit en je je sterker voelt staan in je functie en leven. En daardoor je mogelijkheden en werkplezier vergroot. Ga snel naar onze trainingen voor young professionals.