Trainingen

Leren en ontwikkelen kan op heel veel manieren en iedereen heeft zo zijn voorkeur daarin. Je kunt jezelf ontwikkelen door in de praktijk nieuwe taken op te pakken. Door een boek of artikel te lezen. Door het gedrag van iemand die je bewondert, 'af te kijken'. En door het volgen van een training natuurlijk. Bij het ontwikkelen van mensen is het belangrijk om goed te kijken naar wat er precies ontwikkeld moet worden. Vervolgens bepaal je op welke manier dat het beste kan.

Nieuwe vaardigheden en gedrag oefenen

Zo is een training bijvoorbeeld een hele goede manier om meer inzicht te krijgen in je gedrag en de effectiviteit ervan, te experimenteren met nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden te leren en te oefenen.

Onze trainingen zijn dynamisch, praktisch en gericht op ervaren, inzicht krijgen en doen. Gedurende een trainingsdag ervaar je veel afwisseling in theorie en oefenen. Wij zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt, welke voorkeur voor leren je ook hebt. Dat doen wij door gedegen theorie, modellen en psychologische inzichten te vertalen naar jouw praktijk en te combineren met werkvormen die je laten ervaren, lachen en experimenteren met nieuw gedrag. Denk bijvoorbeeld aan een game die je laat zien hoe de samenwerking in jouw groep verloopt. Of we analyseren samen een inspirerend filmfragment en werken met acteurs. Zelfs het maken van een tv-programma samen met je collega's behoort tot de mogelijkheden.

Wij geloven dat je veel van elkaar kunt leren, dus is er voldoende ruimte voor interactie en het delen van kennis en ervaringen met de andere deelnemers. Wij zijn sterk in het observeren en benoemen van gedrag en geven je eerlijk en respectvol terug wat wij zien. Maar we leren je ook om dat onderling, naar je mede-cursisten, op een goede manier te doen. Zodat je dat meteen in je eigen praktijk kunt gaan toepassen.

 

Incompany

Wij ontwerpen maatwerk programma's voor bedrijven, de zogenaamde Incompany trainingen, èn geven trainingen op basis van open inschrijvingen. Beide zijn vooral gericht op leidinggevenden en jonge professionals. Een programma kan bestaan uit een eenmalige training om nieuwe vaardigheden te oefenen, maar kan ook een langer traject met meerdere bijeenkomsten en coaching omvatten. Elke training of traject start met een intake met elke deelnemer en bevat een aantal korte praktijkopdrachten om ervoor te zorgen dat het geleerde beklijft.

Een programma bij een organisatie start met een persoonlijk gesprek, waarin wij bespreken wat er binnen jouw organisatie of team speelt en wat jij wilt bereiken. We stellen kritische vragen, vragen door en luisteren goed. Als wij een goed beeld hebben, ontwerpen we een conceptprogramma en schrijven een voorstel op basis van jouw doelstellingen. Dat nemen wij samen met jou door en we zetten waar nodig de puntjes op de i. Het definitieve programma maken wij na de intake met de deelnemers. En natuurlijk maken wij afspraken over data, locatie en andere praktische zaken. Goed om te weten: alle programma's kunnen ook in het Engels worden gegeven. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op!

Open inschrijving

Ook als particulier kun je als leidinggevende of jonge professional bij ons terecht om een training te volgen. Onze groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers die werkzaam zijn in verschillende branches en organisaties en vaak verschillen in achtergrond. Je leert dus niet alleen van elkaar, maar doet ook nieuwe inzichten op van andere bedrijven.

Op dit moment ontwikkelen wij een Young Professional programma en trainingen en masterclasses voor startende en ervaren leidinggevenden. Binnenkort publiceren wij op deze plek ons open trainingsaanbod. Mocht je alvast meer willen weten, neem gerust contact op.

Meer weten?

Neem contact op