Waar wij goed in zijn

Het versterken van leidinggevenden en jonge professionals is waar wij heel goed in zijn. Wij geloven dat wij, gezien onze achtergrond, kennis en ervaring, bij hen ècht een verschil kunnen maken. Daarom richten wij ons voornamelijk op deze groepen.

Je kunt zowel als particulier als organisatie bij ons terecht. Onze incompany programma's ontwikkelen wij altijd op maat. Omdat elke organisatie anders is en andere ontwikkelbehoeften heeft. Volg je als jonge professional of leidinggevende individueel bij ons een training, dan ontmoet je mensen vanuit verschillende organisaties. Daarmee vergroot je jouw netwerk en doe je nieuwe inzichten vanuit andere organisaties op. Wij ontwikkelen regelmatig nieuwe programma's. In het menu onder aanbod vind je hier meer informatie over.

Teamleider, manager of directeur

Leidinggeven is een vak. En wordt nogal eens onderschat. Wij zien het nogal eens mis gaan, omdat een expert automatisch doorgroeit naar een leidinggevende functie bjvoorbeeld. Goed zijn in je vak, betekent niet automatisch dat je ook goed bent in het leiden van een team. Net zoals een functie al lang uitoefenen, geen garantie is om een effectieve manager te zijn. Vaak zien wij dat in beide gevallen het leidinggeven er dan maar een beetje bij wordt gedaan. Als er tijd voor is. Terwijl het daar nu juist om gaat. Jouw impact als leidinggevende is ongelooflijk groot. Naar jou wordt altijd gekeken, jij bent het voorbeeld. Of je dat nou wilt of niet. En dat het dus vaak mis gaat, is jammer. Want jij kunt er voor zorgen dat jouw team gaat vliegen. En dat je er zelf nog lol in hebt ook!

Als je verantwoordelijk wordt voor een afdeling of team, of voor de organisatie als geheel, krijg je een andere rol. Er worden andere vaardigheden van je verwacht, je krijgt andere taken en je tijdsbesteding wordt anders. Het is belangrijk daarbij stil te staan en te bedenken of je dat wilt, of het past bij wie je bent en wat je daarvoor nog zou kunnen ontwikkelen. In onze trainingen, coaching en advies helpen wij leidinggevenden dat inzicht te verkrijgen en gaan we vervolgens praktisch aan de slag om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen en te versterken. Wij houden rekening met alle aspecten van het leidinggeven: van het ontwikkelen van een visie, het samen met je team behalen van resultaten tot het coachen en ontwikkelen van jouw mensen en het vertegenwoordigen van de cultuur van jouw organisatie. We helpen je een stevige(re) leidinggevende te worden, waar mensen graag mee samenwerken.

Op welk niveau je ook werkt: het is een complex, maar mooi vak. Wij weten er alles van en delen dat graag met je. Onder aanbod vind je hier meer informatie over.

Young professionals

De Millenials zijn een generatie waar veel over is en wordt geschreven en gesproken. Het is de groep die grofweg geboren is tussen 1981 en 1996 en ook wel de generatie Y wordt genoemd. Hoewel er geen eenduidige definitie is, en dat is maar goed ook, zijn er wel wat overeenkomsten tussen deze jonge professionals te ontdekken.

Schrijver en psycholoog Thijs Launspach schrijft er in zijn boek Werken met millenials het volgende over. Millenials zijn met hun eerste of tweede baan bezig en hebben meegekregen dat je kunt worden wat je maar wilt, als je maar genoeg je best doet. Dat betekent vaak dat er torenhoge verwachtingen zijn. Het is een groep die van jongs af aan gebruik maakt van informatietechnologie en altijd verbonden is met het internet. Daarmee vergaren zij kennis en communiceren zij overal ter wereld. Het gevolg kan een opgejaagd gevoel of een overload aan informatie zijn. De generatie Y lijkt vatbaarder voor stress dan andere generaties. Deze ambitieuze en leergierige mensen doen er wat langer over dan andere generaties dat deden, zich te ontwikkelen: een vaste baan, huis en kinderen, worden vaak pas later in het leven bereikt.

Daarnaast vraagt onze huidige tijd misschien ook wel om andere vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in je werk en leven. Door continue en snelle veranderingen zijn veerkracht, aanpassingsvermogen en creativiteit belangrijker dan ooit. En dat je jezelf goed kent, weerbaar bent, in staat bent problemen op te lossen en kritisch kunt denken zijn ook belangrijke vaardigheden.

Ben jij een jonge professional? Herken je het bovenstaande? Wij coachen en trainen je, zodat je zelfvertrouwen groeit en je je sterker voelt staan in je functie en leven. En daardoor je mogelijkheden en werkplezier vergroot. Onder aanbod vertellen we je hoe we dat doen.