Dàn voel ik inspiratie. Inspiratie. Tja, wat is dat eigenlijk precies? Het klinkt soms nogal groots, zoals Inspirerend Leiderschap of Een Inspirerende Persoonlijkheid. Onderstaande tekst uit een liedje van Mathilde Santing omschrijft het mooi:

Hoe komt een idee ooit tot stand
Kan zo’n gedachte ontstaan
Waar komt dat helder ogenblik
Dat inzicht toch vandaan
Dat komt door ons, zin voor zin
Gaven wij die woorden in
Die fluisterden wij toe

Hoe kreeg jij ooit een idee
Vroeg jij je dat nooit eens af
Het was de stem van een van ons
Die jou het inzicht gaf
De stem van iemand als wij
Onzichtbaar aan je zij
Zo luisterde jij toe


Je noemde het inspiratie
Adem van de geest
Inspiratie
Maar wij zijn het steeds geweest

Zelf word ik door van alles en op de meest onverwachte momenten geïnspireerd. Een wijze levensles die een dierbare met me deelt. Een onbekende die me aan het denken zet. Tijdens een gesprek ineens een ingeving: ‘Hé, zo kan het ook!” Een heel goed idee dat ik krijg door een prachtig interview dat ik zit te kijken. En dan van dat idee, die ingeving of levensles helemaal enthousiast worden. Dat ineens alles samenvalt en klopt. Het kan me overal overkomen. Al helpt het wel om een beetje los te zijn van de waan van de dag. De natuur, een vakantie of korte reis of even in een nieuwe omgeving zijn doen wonderen!

Op deze pagina tref je boekentips, video’s, foto’s, quotes, artikelen èn mooie plekken die je even uit je dagelijkse ritme halen. Ik hoop je hiermee te inspireren om te blijven leren. Misschien ontdek je iets nieuws of geeft het je een steuntje in de rug om iets te gaan veranderen. Ik hoop dat het je tot denken zet. En bovenal dat je gaat ervaren hoe leuk jezelf ontwikkelen (meestal ;-)) is!